Media- en Communicatietraining

Met de regie in eigen hand bepaal je een succesvol beeld in de media

Soort:
Media- en Communicatietraining

Locatie:
In overleg

Prijs:
Offerte op aanvraag

Data:
In overleg

De wereld van de media verandert snel. Met de huidige techniek kan iedereen nieuws maken en nieuws verspreiden. Het aantal journalisten groeit met de dag.
Plotseling sta jij zelf in de schijnwerpers … en wat dan?!
Een zorgvuldig opgebouwd imago kan door een falend televisieoptreden of een vernietigend kranteninterview flink beschadigen.
Wij benaderen het positief en opbouwend. Wij gaan uit van je eigen kracht zodat elk mediacontact in je voordeel uitpakt. Wij leren je hoe je constructief met tendentieuze en sensatiebeluste aandacht omgaat.
De aandacht krijgen die je verdient. Daar gaat het om. Zet de media in om het gewenste beeld te versterken.

De oefeningen gaven mij zichtbare verbeterpunten, die ik in de praktijk kan gebruiken. Ik ben met meer zelfvertrouwen uit de training gekomen. De trainers zijn in staat om ook hen die moeite hebben met zichzelf in de schijnwerpers te zetten op een ongedwongen manier de techniek te leren.  Kortom niet twijfelen; gewoon dit bureau inhuren!

Een praktische training die is afgestemd op mijn individuele behoefte in een prettige en ontspannen omgeving.

Inhoud
Met plezier en enthousiasme bieden wij een professionele en op jouw wensen afgestemde media- en communicatietraining aan. Deze training overstijgt het aanleren van trucjes om tijdens een mediacontact ‘overeind’ te blijven.
Communicatieve vaardigheden worden binnen een dag op professionele wijze getraind. Met als resultaat: voldoende mediabewustzijn en een sterke persoonlijke uitstraling. Hierna ben jij in staat om je boodschap effectief over te brengen.
Mediacontacten leiden tot het gewenste resultaat.  Met groot gemak en veel plezier spreek je groepen toe.

Werkwijze
Onze media- en communicatietraining stemmen we af op jouw persoonlijke wensen. In ons uitgebreide vooronderzoek leren we je graag beter kennen. Wij houden rekening met het imago, identiteit en cultuur van je organisatie.
Het eerste dagdeel van de training staat in het teken van je persoonlijke presentatie. Je raakt vertrouwd met de camera en je leert de regie in eigen handen te nemen. Je leert met emoties en uitdagende omstandigheden omgaan. We helpen je om een boeiende presentatie te geven waarbij het publiek aan je lippen hangt.

In het tweede dagdeel word je gecoacht bij concrete interview- en televisieoptredens. Wat maakt jouw boodschap extra nieuwswaardig? Hoe draagt jouw optreden bij aan de gewenste beeldvorming? Wij dagen je uit om je persoonlijke raakvlakken met de zakelijke boodschap productief in te zetten.
Communiceren in een crisissituatie en het houden van een persconferentie komen aan bod. Onder uitdagende omstandigheden leer je incasseren om zelfbewust en éénduidig je boodschap te verkondigen. Een ogenschijnlijk vervelende situatie kan op grootse wijze in je voordeel uitpakken…

Geen overload aan tips en opdrachten, zodat je door de bomen het bos niet meer ziet, maar ontspannen werken en de dag afsluiten met bruikbaar gereedschap, waarbij vertrouwen en geloof in je eigen verhaal centraal staat.

Positief verrast door de groei die we als college gedurende de dag doormaakte. Ons college kon wel wat teambuilding gebruiken. Daar droegen Jan en Coen aan bij. Ze zijn positief en effectief. Ik beveel ze direct bij anderen aan.

In de  wereld van bestuurders hebben we veel te maken met onverwachte contacten en acties. Die vragen om een praktische aanpak. Deze training sluit daar prima op aan.

We oefende met een praktische casus, die op dit moment concreet aan de orde is. Dit verliep goed en sterkte mij in het betreffende dossier. Ik voel dat ik nu beter in staat ben vragen hierover van de media of het publiek goed te beantwoorden.

Voor wie?
Je weet dat de (nieuwe) media in onze snel veranderende wereld een belangrijke en soms doorslaggevende rol speelt. Je weet dat mediabewustzijn verder gaat dan het aanleren van ‘trucjes’ om op cruciale veranderingen in te springen. Naast onze korte theoretische ondersteuning geef je daarom de voorkeur aan een praktische aanpak, waarbij je essentiële mediazaken aan den lijve ondervindt.

Je begrijpt dat het succesvol verkopen van een product, dienst of (kern)boodschap een aantal basisprincipes in zich draagt die zowel bij de media als bij het toespreken van gezelschappen in je voordeel kunnen werken.

Voorbereiding
Omdat je bij de media- en communicatietraining voor een maximaal rendement gaat, maak je vooraf je persoonlijke wensen en behoeften aan ons kenbaar.
De wijze waarop bedrijven of organisaties zich naar buiten toe profileren geeft inzicht in de interne wijze van communiceren. Omdat wij hulpmiddelen aanreiken om de kloof tussen jullie bedrijfsidentiteit en het bestaand imago te overbruggen, gun je ons een relevant kijkje in jullie (communicatie) keuken.
Om binnen één dag voldoende mediabewust te zijn, sta je open voor eerlijke feedback en een dynamische samenwerking.

Bij een Media- en Communicatietraining is het volgende inbegrepen:

  • Diepgaand vooronderzoek;
  • luxe trainingsruimte;
  • twee professionele trainers;
  • audiovisuele apparatuur;
  • literatuur;
  • uitgebreid en luxe lunchbuffet;
  • HD beeldregistratie sturen we via Wetransfer op;
  • na afloop: exclusief evaluatie- en strategiegesprek;
  • tevredenheidsgarantie.

Jan en Coen zijn twee vakmensen. Ze zorgen voor een veilige oefensetting met ruimte voor relativering en humor.
Daarbij was de training voor het college ook een soort teambuilding.

Jan en Coen zijn in staat om een veilige omgeving te bieden aan bestuurders die het misschien toch best spannend vinden om zich aan elkaar bloot te geven. De training is zinvol, veilig, leerzaam, leuk en met respect voor elkaar.

Ik ben er niet zo voor om via de media op de voorgrond te treden. Ik zag de media als een noodzakelijk kwaad, maar zie nu in dat het ook een middel kan zijn om je doel te bereiken.

Vergeleken met andere mediatrainingen is er hier meer aandacht voor je persoonlijke presentatie. Het maakt mij bewust van het belang van mijn houding en uitstraling.
De positieve feedback vond ik heel prettig: van elke deelnemer werden de sterke punten benoemd.

Data:

In overleg

Locatie:

In overleg

Veel gestelde vragen:

Is een mediatraining voor een kleine –  of niet in het oog springende – organisatie wel nodig?
Een ongeluk zit ook bij jullie in een klein hoekje, soms met desastreuze gevolgen. Denk aan een op hol geslagen monstertruck op een onschuldige braderie, een grote explosie, omvangrijke zedenzaak, familiedrama…
Het kan altijd en overal gebeuren. Een goede voorbereiding op hectische en grootschalige mediacontacten is daarom een must.
Er hoeft gelukkig geen ramp te gebeuren om het nieuws te halen. Wij leren je om proactief jullie mooie zaken de media-aandacht te geven die ze verdienen.

Het stoort ons dat het nieuws oppervlakkiger, tendentieuzer en meer sensatiebelust wordt. Doen jullie daar wat mee?
Wij nemen de huidige cultuur van de journalistiek en verschillende media als uitgangspunt. Gunstige en minder gunstige trends zetten we constructief in voor jullie mediadoelstellingen.
Ook besteden we aandacht aan het adequaat inzetten van de ongekende mogelijkheden van de sociale media.

Hoe gaan jullie om met de verschillende hoeveelheid media-ervaring binnen ons team?
Wij maken alle deelnemers bewust van hun individuele kwaliteiten en talenten. Ongeacht ervaring met de media of presentatievaardigheden, leren ze die met groot gemak succesvol inzetten.
Onze nieuwste en eigentijdse communicatie-inzichten zijn zelfs eyeopeners voor door de wol geverfde deelnemers.

Houden jullie er rekening mee dat wij niet in het bijzijn van onze collega’s door jullie afgebroken willen worden?
Je hoeft niets af te breken om iets moois neer te zetten. Wij hebben oog voor de meerwaarde van jullie afzonderlijke talenten en kwaliteiten. Met positieve feedback zetten we die in voor een constructief en ontspannen mediaoptreden.

Is Jan net zo aardig tijdens de training als op tv?
Jan is buiten de studio precies zoals je hem kent. Een mooi voorbeeld dat je niets hoeft op te houden en gewoon jezelf kunt zijn, ook in contact met de media.
Daarom ons motto: Van presenteren zoals-het-hoort, … naar presenteren zoals-je-bent! 

Heb je nog andere  VRAGEN? Wij beantwoorden ze graag!

Tel. 06-5335 8436