Media- en Communicatietraining

De wereld van de media verandert snel. Met de huidige techniek kan iedereen nieuws maken en nieuws verspreiden. Het aantal journalisten groeit met de dag.
Plotseling sta jij zelf in de schijnwerpers … en wat dan?!
Een zorgvuldig opgebouwd imago kan door een falend televisieoptreden of een vernietigend kranteninterview flink beschadigen.
Wij benaderen het positief en opbouwend. Wij gaan uit van je eigen kracht zodat elk mediacontact in je voordeel uitpakt. Wij leren je hoe je constructief met tendentieuze en sensatiebeluste aandacht omgaat.
De aandacht krijgen die je verdient. Daar gaat het om. Zet de media in om het gewenste beeld te versterken.

Inhoud
Met plezier en enthousiasme bieden wij een professionele en op jouw wensen afgestemde media- en communicatietraining aan. Deze training overstijgt het aanleren van trucjes om tijdens een mediacontact ‘overeind’ te blijven.
Communicatieve vaardigheden worden binnen een dag op professionele wijze getraind. Met als resultaat: voldoende mediabewustzijn en een sterke persoonlijke uitstraling. Hierna ben jij in staat om je boodschap effectief over te brengen.
Mediacontacten leiden tot het gewenste resultaat.  Met groot gemak en veel plezier spreek je groepen toe.

Werkwijze
Onze media- en communicatietraining stemmen we af op jouw persoonlijke wensen. In ons uitgebreide vooronderzoek leren we je graag beter kennen. Wij houden rekening met het imago, identiteit en cultuur van je organisatie.
Het eerste dagdeel van de training staat in het teken van je persoonlijke presentatie. Je raakt vertrouwd met de camera en je leert de regie in eigen handen te nemen. Je leert met emoties en uitdagende omstandigheden omgaan. We helpen je om een boeiende presentatie te geven waarbij het publiek aan je lippen hangt.

In het tweede dagdeel word je gecoacht bij concrete interview- en televisieoptredens. Wat maakt jouw boodschap extra nieuwswaardig? Hoe draagt jouw optreden bij aan de gewenste beeldvorming? Wij dagen je uit om je persoonlijke raakvlakken met de zakelijke boodschap productief in te zetten.
Communiceren in een crisissituatie en het houden van een persconferentie komen aan bod. Onder uitdagende omstandigheden leer je incasseren om zelfbewust en éénduidig je boodschap te verkondigen. Een ogenschijnlijk vervelende situatie kan op grootse wijze in je voordeel uitpakken…

Voor wie?
Je weet dat de (nieuwe) media in onze snel veranderende wereld een belangrijke en soms doorslaggevende rol speelt. Je weet dat mediabewustzijn verder gaat dan het aanleren van ‘trucjes’ om op cruciale veranderingen in te springen. Naast onze korte theoretische ondersteuning geef je daarom de voorkeur aan een praktische aanpak, waarbij je essentiële mediazaken aan den lijve ondervindt.

Je begrijpt dat het succesvol verkopen van een product, dienst of (kern)boodschap een aantal basisprincipes in zich draagt die zowel bij de media als bij het toespreken van gezelschappen in je voordeel kunnen werken.

Voorbereiding
Omdat je bij de media- en communicatietraining voor een maximaal rendement gaat, maak je vooraf je persoonlijke wensen en behoeften aan ons kenbaar.
De wijze waarop bedrijven of organisaties zich naar buiten toe profileren geeft inzicht in de interne wijze van communiceren. Omdat wij hulpmiddelen aanreiken om de kloof tussen jullie bedrijfsidentiteit en het bestaand imago te overbruggen, gun je ons een relevant kijkje in jullie (communicatie) keuken.
Om binnen één dag voldoende mediabewust te zijn, sta je open voor eerlijke feedback en een dynamische samenwerking.

Bij een Media- en Communicatietraining is het volgende inbegrepen:

• diepgaand vooronderzoek;
• luxe trainingsruimte;
• twee professionele trainers;
• audiovisuele apparatuur;
• literatuur;
• uitgebreid en luxe lunchbuffet;
• HD beeldregistratie sturen we via Wetransfer op;
• na afloop: exclusief evaluatie- en strategiegesprek;
• tevredenheidsgarantie.

De eerstvolgende VIP-dag(en) ‘Succesvol Mediaoptreden’ maken we bekend via ons magazine ‘Succesvol Communicren’ en staan vermeld in onze AGENDA.

Heb je nog  VRAGEN? Wij beantwoorden ze graag!